„Salvaţi-l pe Geoană ( de el însuşi ) !”

Mircea Mihăieş  scrie, cu binecunoscuta-i rigoare pamfletară, în ediţia de astăzi a Evenimentului Zilei despre fricile lui Mircea Geoană şi despre noul schelet al  „karmei” sale politice: disperarea ezoterică.


” Mă uit la text şi primele posibilităţi la care mă gândesc sunt: 1. omul e dus cu pluta; 2. nu şi-a revenit din excesele bahice de la Crăciun şi Anul Nou; 3. o fi având informaţii sigure; 4. asta ar vrea el să se întâmple în România; 5. e prost.

Însumate, ipotezele nu conduc neapărat la Mircea Geoană. Şi totuşi, despre el e vorba. Inspirat, ca de obicei, (încă) liderul PSD n-a găsit altceva de spus despre proiectul bugetului de stat decât că reprezintă „sămânţa războiului civil”. E drept că ne găseam într-o zi de 13, e drept că tiribomba e singura armă ce i-a mai rămas politicianului care în campania prezidenţială ne-a arătat ce poate, e drept că ştim cu toţii cât de inteligent.

Sigur că a doua zi a venit – la fel de îmbrobonat de sudoare ca în timpul vizitei la Vîntu – cu explicaţii, nuanţări şi atenuări. S-a înţeles din bolboroseala-i râncedă că de vină ar fi „năclăiala” de după alegerile pentru Cotroceni. Să-l creadă Iliescu. De vină e iresponsabilitatea tot mai accentuată a acestui politician şi lipsa de realism ce-i iese agresiv prin pori. De fapt, omul n-a făcut decât să spună public ceea ce trăieşte în particular. Pentru că dacă e vorba de un război civil, el s-a declanşat deja în interiorul PSD-ului. Când Deng Xiaopingul de serviciu al neocomunismului românesc, Ion Iliescu, trâmbiţează în gura mare că-l susţine pe Năstase, înseamnă că lucrurile sunt tranşate.”

Continuarea, AICI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s