În ediţia de astăzi a EVZ

Imperiul lui Vântu se clatină

„Codinianul, Business Standard si agentia NewsIn caută cumpărator. Analiştii spun că piaţa media ar fi trebuit curăţată mai demult, alegerile au amanat însă un proces ineviabil. După 18 ani de la prima apariţie, ziarul <<Cotidianul>> se află în cel mai greu moment din existenţa sa: este ameninţat cu închiderea, dacă în trei săptămâni nu va găsi un investitor. Informaţia, dedusă iniţial din declaraţiile patronului Sorin Ovidiu Vîntu – care a anunţat, ieri, că renunţă la subvenţionarea publicaţiilor scrise, a fost confirmată oficial într-un anunţ intern asumat de conducerea Grupului.

<<De anul viitor, Grupul Realitatea-Caţavencu se va concentra din punct de vedere strategic pe media digitală, prin consolidarea şi dezvoltarea produselor tv, radio, online şi digital signage. Ca o consecinţă directă şi imediată a acestei decizii strategice, de la 1 ianuarie 2010, Grupul nu va mai fi implicat în editarea publicaţiilor Cotidianul şi Business Standard. În acest moment, se poartă negocieri pentru vânzarea companiei NewsIn>>.

La aflarea veştii, unul dintre angajaţii ziarului Cotidianul a făcut un atac de cord şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde se află la secţia de terapie intensivă.

Mai departe AICI.

 

Delir şi urâţenie

de H.R. Patapievici

„În ziua alegerilor, la ora 21.00, candidatul Mircea Geoană strigă «Am învins!» (şi sare de patru ori în sus, cu mâinile ridicate a victorie).

De unde ştie dl Geoană că a învins? De la cifrele exit-pollului. Împreună cu echipa, serbează toată noaptea, când la PSD, când la PNL. De ce serbează? De ce se crede învingător? Logica ne-o spune clar: pentru că are încredere în cifrele exit-pollului; iar în cifrele exit-pollulului nu poţi avea încredere decât dacă ai încredere în faptul că alegerile nu au fost trucate.

A doua zi dimineaţă, primul comunicat oficial al Biroului Electoral Central îl arată câştigător pe Traian Băsescu. Căutat de jurnalişti, dl Geoană tace. Tace toată ziua. Derută. Ce aşteaptă? Aşteaptă rezultatul final al Biroului Electoral Central. Acesta vine. Verdictul final confirmă verdictul parţial: câştigătorul alegerilor este Traian Băsescu.

În acest moment, abia acum dl Geoană decide că alegerile au fost fraudate. Dă un comunicat, acuză, ameninţă, cere anularea alegerilor. La fel face partenerul său de alegeri, omul care a pus electoratul PNL la dispoziţia PSD, Crin Antonescu. Nici dl Antonescu nu avea vreun dubiu, cu o seară înainte, că Mircea Geoană a câştigat alegerile. Acum e convins că au fost fraudate. Au apărut fapte noi? Nu.”

Mai departe AICI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s