„Pe uşa din dos”

H.R. Patapievici în ediţia de astăzi a Evenimentului Zilei:

„Aşa au ieşit din clădirea Operei din Timişoara, ca să evite contactul cu mulţimea care scanda «Jos comuniştii», liderii opoziţiei anti-Băsescu şi câţiva dintre susţinătorii lor: Mircea Geoană, preşedinte PSD şi aspirant la preşedinţia României, pe uşa din dos; Crin Antonescu, preşedinte PNL şi fost candidat (căzut) la preşedinţia României, pe uşa din dos; Klaus Johannis, primar respectat al Sibiului şi premier desemnat al alianţei anti-Băsescu, pe uşa din dos; Gheorghe Ciuhandu, pentru a treia oară primar al Timişoarei şi susţinător al coaliţiei anti-Băsescu, pe uşa din dos; Radu Sîrbu, şeful unei facţiuni din PNŢCD, proaspăt membru al coaliţiei anti-Băsescu, pe uşa din dos; Mircea Dinescu, respectat fost disident şi fanatic susţinător al coaliţiei anti-Băsescu, pe uşa din dos”.

Alianţa anti-Băsescu, care a dorit să se legitimeze prin semnarea, la Timişoara, de Ziua Naţională, a unui „Parteneriat pentru Timişoara” (gândit însă, explicit, prin toate luările de cuvânt ale părtaşilor, ca un parteneriat împotriva lui Băsescu), a părăsit Timişoara pe uşa din dos.

Nu e o întâmplare. E o manevră politică. Pe uşa din dos au ieşit din Opera timişoreană, pe uşa din dos speră să poată ajunge la cârma României. PSD se ascunde, prin trădarea lui Crin Antonescu, în spatele reputaţiei celui mai vechi partid istoric al României, Partidul Naţional Liberal.”

Mai departe: AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s